Fizikalna terapija

Dom za starije i nemoćne osobe Bene Vita zapošljava tim fizioterapeuta koji se brinu o našim korisnicima.

Fizikalna terapija se provodi sa svim štićenicima Doma, bez obzira na godine, pokretljivost i težinu bolesti.Starijim osobama jako je bitno provođenje vježbi da bi održali i poboljšali svoju pokretljivost, a i samo fizičko i psihičko stanje.

Svakodnevno se provode individualne  aktivne, pasivno-potpomognute i pasivne vježbe.

Kod nepokretnih osoba cilj nam je ojačiti njihovu mišićnu masu, povećati opseg pokreta i mobilnost. Fizikalnom terapijom sprečavamo nasatanak komplikacija dugotrajnog ležanja kao što je dekubitus, upala pluća, kontraktura i tromboza.

Pokretne osobe uz nadzor fizioterapeuta sudjeluju u grupnim vježbama radi očuvanja postojeće pokretljivosti.

Fizikalnom terapijom želimo osobama starije životne dobi pomoći da samostalno obavljaju svakodnevne potrebe i aktivnosti kako bi poboljšali njihovu kvalitetu života.

Novosti i obavjesti

Poštovani,

 

željeli bi još jednom zahvaliti svim djelatnicima i Vama osobno na velikoj pažnji i brizi  kroz ovaj dugi niz godina, koje su naša mama Zdenka (Štefanija ) Banjšak i teta Božena Mioković imale u vašem domu. 

Za vrijeme boravka u domu, zaista smo se mnogo puta uvjerili u toplinu odnosa i pažnju koja im je iskazana od Vašeg osoblja, a nama je pružalo sigurnost da će se osječati ugodno i sigurno, pogotovo kada nismo bili u Zagrebu, ali i inače.  

 

Naročito se zahvaljujemo setrama, njegovateljicama i njegovateljima koji iskazali veliku pažnju i strpljenje u zadnjem periodu boravka moje majke kada joj se zdravlje već bilo znatno pogoršalo.

 

Ujedno se zahvaljujemo svima Vama, na iskaznom toplom i iskrenom suosjećanju .


S poštovanjem i srdačan pozdrav svima.

Obitelj Banjšak