Postoperativna njega i rehabilitacija

Educirani tim zdravstvenih djelatnika korisnicima nakon operativnog zahvata pruža kvalitetnu post operativnu njegu i skrb:

  • praćenje i mjerenje vitalnih funkcija
  • prevenciju postoperativnih komplikacija
  • previjanje operacijskih rana u aseptičkim uvjetima
  • vađenje konaca
  • praćenje stanja rane pod nadzorom liječnika
  • pomoć kod osnovnih životnih funkcija
  • ublažavanje boli

Organizirano kontrolne preglede i pratnju.

Važan čimbenik bržeg oporavka čini i kvalitetna prehrana, prilagođena zdravstvenom stanju korisnika.

Rehabilitacijski program prilagođen je zdravstvenom stanju korisnika i njegovoj dijagnozi. Vrstu terapije određuje liječnik specijalist,a provodi naše medicinsko osoblje uz nadzor fizioterapeuta. Rehabilitacija se provodi kroz individualne i grupne vježbe, mobilizaciju (vježbe hoda i funkcionalne aktivnosti svakodnevnog života), vježbe disanja, medicinsku masažu i manualnu limfnu drenažu.

Cilj postoperativne rehabilitacije je povrat  izgubljenog opseg pokreta i mišićne snage. Želja nam je vratiti korisnika u stanje prije operacije, te mu omogućiti što brži povratak svakodnevnim životnim aktivnostima.

Novosti i obavjesti

Poštovani,

 

željeli bi još jednom zahvaliti svim djelatnicima i Vama osobno na velikoj pažnji i brizi  kroz ovaj dugi niz godina, koje su naša mama Zdenka (Štefanija ) Banjšak i teta Božena Mioković imale u vašem domu. 

Za vrijeme boravka u domu, zaista smo se mnogo puta uvjerili u toplinu odnosa i pažnju koja im je iskazana od Vašeg osoblja, a nama je pružalo sigurnost da će se osječati ugodno i sigurno, pogotovo kada nismo bili u Zagrebu, ali i inače.  

 

Naročito se zahvaljujemo setrama, njegovateljicama i njegovateljima koji iskazali veliku pažnju i strpljenje u zadnjem periodu boravka moje majke kada joj se zdravlje već bilo znatno pogoršalo.

 

Ujedno se zahvaljujemo svima Vama, na iskaznom toplom i iskrenom suosjećanju .


S poštovanjem i srdačan pozdrav svima.

Obitelj Banjšak